2022-07-01
Gördülékeny megoldások!

Különböző kerekek, eltérő felhasználásra.

A megfelelő ipari kerék kiválasztása nem olyan egyszerű folyamat, mint azt sokan gondolják. Ahhoz, hogy a szállító kocsikra megfelelő kerekek kerüljenek, elengedhetetlen az üzemi feltételek és követelmények ismerete.

A kiválasztásban nagy segítség az olasz Tellure Rôta. Beszállítónk, több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik az ipari kerekek gyártásában. A saját tulajdonú, modern “TR Lab Test&Research” laboratórium és a szakképzett alkalmazottak révén, szinte minden felhasználásra megfelelő ipari kerék szerepel a kínálatukban.

Tellure Rôta kerekek

Nézzünk meg pár példát, hogyan születnek megoldások egy-egy problémára:

1. Esettanulmány

Probléma

Egy élelmiszeripari cég a belső szállításban használt kocsikon poliamid futófelületű kerekeket alkalmazott. Ezek a kerekek sajnos nem voltak megfelelőek minden burkolaton. Felsértették a padló felületét, illetve gyakran fennakadtak különböző akadályokon.

Megoldási javaslat

megoldás 01

Erre a felhasználásra a K60-as típusú kereket javasolták, mivel ez a kerék jó gördülési tulajdonsággal rendelkezik és többféle burkolaton - mint a csempe vagy a cementes betonpadló - jól használható. Másik nagy előnye, hogy nem hagy nyomot és nem sérti fel a padló felületét.

K60 KATALÓGUS

Eredmény

eredmény 01

Az élemiszeripari cég olyan kerekekkel szerelt kocsikat kapott, amelyek moshatóak és nagy teherbírásúak. Könnyen irányíthatóak - akár különböző akadályokon keresztül is - és nem sértik fel a padló burkolatát.


2. Esettanulmány

Probléma

Egy gyorséttermi lánc az alapanyagokat kerekekkel ellátott ládákba pakolta, ezeket később kamionokkal szállította tovább. Ezek a kerekek gyorsan elhasználódtak a folyamatos súrlódás miatt.

Megoldási javaslat

megoldás 02

Ebben az esetben a K62 NY típusú kereket javasolták, amely rugalmas TR-ROLL poliuretán futófelülettel van ellátva, nagy kopásállósággal és 350-400 daN teherbírással rendelkezik.

K62 NY KATALÓGUS

Eredmény

eredmény 02

A Tellure Rôta által javasolt kerekeken lényegesen alacsonyabb kopási elhasználódás jelentkezett, emiatt a karbantartási és beszerzési költségek csökkentek. A probléma megoldása mellett kiemelkedő, hogy jobban irányítható kocsik kerültek szolgálatba. 


3. Esettanulmány

Probléma

A harmadik esetben egy gyógyszeripari cég esetét vizsgáljuk, ahol injekciós és gyógyszeres üvegeket gyártanak. Az alap probléma az volt, hogy a kocsik többféle kerékkel voltak szerelve, amelyek nem feleltek meg a speciális üzemi feltételeknek, mint az egyenetlen padlón való közlekedés, amin üvegdarabok és szilánkok lehettek. Emiatt nehezen irányíthatóak voltak a kocsik és egyes kerekek az abrazív környezet miatt gyorsan elhasználódtak.

Megoldási javaslat

megoldás 03

A Tellure Rota szakemberei ebben az esetben a K62 Ergo típust javasolták. Ez a széria puha, rugalmas TR-ROLL poliuretán futófelülettel rendelkezik, melynek keménysége 75 ShA, a futófelület lekerekített ergonómikus kialakítással rendelkezik, a tárcsája pedig öntött alumínium. Teherbírása 300 és 700 daN között van, minden burkolaton alkalmazható, akár 16 km/h sebességig, kézi vagy gépi mozgatással.

K62 ER KATALÓGUS

Eredmény

eredmény 03

A gyógyszeripari cég számára ez a típusú kerék használata azt eredményezte, hogy az alkalmazottak sokkal könnyebben tudták mozgatni a kocsikat a lényegesen kisebb kezdeti ellenállásnak köszönhetően. A hosszabb élettartam miatt a karbantartási költségek is csökkentek.

Fedezze fel ipari kerék kínálatunkat webáruházunkban, egyedi kérés esetén kérjen ajánlatot figyelve az üzemi feltételek és körülmények megadására!

Megnézem

Kérdése van?

Bővebb információt az alábbi elérhetőségeink egyikén kaphat:
iparikerek@powerbelt.hu email címen vagy a +36 1/455-2082 telefonszámon.

Keressen minket bizalommal!