2020-01-13
Feszesen jobb - Optibelt TT szíjfeszességmérő műszer

Az Optibelt TT elektromágnesesség (EM), és gyorsulás alapú (AC) szíjfeszességmérő műszerét szíjhajtások feszességének ellenőrzésére alkalmazzák, a szíj rezgési frekvenciájának mérésével.

A kompakt kialakításának köszönhetően általános használata lehetséges mind a teljesítményátviteli hajtástervezésben, mind az autóiparban és más egyéb műszaki alkalmazásban egyaránt. 
Az Optibelt TT műszert úgy tervezték, hogy a nehezen elérhető helyeken is lehessen használni, amely ideálissá teszi arra a feladatra, hogy gyorsan és egyszerűen lehessen ellenőrizni ékszíjak, fogasszíjak és hosszbordás szíjak feszességét.

Optibelt TT
Használata:
A műszer azonnal készen áll a mérési adatok befogadására közvetlen a bekapcsolását követően. A feszességmérő fejet úgy kell a szíj felett tartani, hogy a szenzor által kibocsátott két piros LED fény egymással összeérjen. A feszített szíjat ezután rezgésbe kell hozni egy tárgy vagy az ujjunk segítségével egy pengetéssel vagy a szíjra mért enyhe ütéssel. Ezt követően az Optibelt TT megkezdi az adatok beolvasását és az eredményeket hertzben (Hz) megjeleníti a műszer kijelzőjén. 
A szíj típusa, állapota, színe nem befolyásolja a mérés eredményét. Az ideális feszességi értékek az Optibelt műszaki katalógusaiból és CAP kalkulációiból elérhetőek.
Az előnyök, amelyek az Optibelt TT mellett szólnak:
  • Interferenciamentes mérési módszer: EM: elektromágneses hullámok alapján AC: gyorsulás alapján
  • Ugyancsak használható nagy tengelytávolság esetén is. Az általánostól nagymértékben eltérő, széles frekvenciatartománynak köszönhetően: EM: 6 – 600 Hz AC: 1-16 Hz
  • Egyszerű mérőfej kezelés: Két piros LED segíti a pozicionálást
  • Nehezen elérhető helyeken történő alkalmazás esetén: A mérőfej flexibilis, állítható „nyakon” helyezkedik el (EM mérés esetén) vagy egy 250 mm hosszú hosszabbító kábellel használható. (AC mérés esetén)
  • Nagy, könnyen olvasható 58mm magas 43 mm széles háttérvilágítással ellátott színes kijelző
  • USB port a töltéshez
  • Automatikus kikapcsolás funkció
Letölthető a PDF katalógus
tovább 
További információ a gyártó honlapján
tovább
Kérdése van?
Bővebb információt az alábbi elérhetőségeink egyikén kaphat: ekszijak@powerbelt.hu vagy 06 1 455 2085 telefonszámon.

Keressen minket bizalommal!