2017-10-19
Új kábelvédelmi fejlesztések robotokhoz!

A visszajelzések alapján két fejlesztés is született az Universal robotok kábelvédelmére, a fix és a forgó zsámolyos kivitel. Mindkét megoldás egyszerűen telepíthető és több méretben is elérhető. Összegyűjtöttük ezeknek előnyeit és hátrányait.

 

Két megoldást szeretnénk bemutatni az Universal Robotok kábelvédelmére. Mindkét megoldás egyszerűen egy tömlőbilincs segítségével rögzíthető a robothoz, amely tartja a kábelvédő tömlőt. A kábelvédelmi megoldás elérhető a 3-as, 5-ös és 10-es méretekhez, melyekhez 22mm-es vagy 28mm-as kábelvédő tömlő párosítható.
Fix zsámolyos kivitel
Fix zsámolyos kivitel
Előnye az alacsonyabb ár, viszont ebben az esetben a robot korlátozott mozgástartományban használható. Az UR Band-re szerelt fix rögzítési pont nem képes korlátlanul követni a robot mozgását. Ezt a kivitel csak akkor javasoljuk, ha a robot nem végez visszahajló vagy nagyobb ívben csavarodó mozgást. A kábelvédő tömlő fekete alapszínben kapható.

Tömlő belső átmérők:
22mm és 28mm
Forgózsámolyos kivitel
Forgózsámolyos kivitel
Előnye, hogy a robot mozgását, forgását a forgózsámoly segítségével le tudja követni. A használt tömlő flexibilitásának köszönhetően a legbonyolultabb mozgás is elérhető ezzel a megoldással. A kábelvédő tömlő alapszíne fekete, de egyedi rendelés esetén akár sárga színben is rendelhető a tömlő. A tömlő két végén elhelyezett csuklóban található kábelrendező, mely biztosítja a kábelkimenetek rendezettségét.

Tömlő belső átmérők:
22mm és 28mm.
A kábelvédelmi megoldásokat raktárról kínáljuk és akár egy munkanapon belül le tudjuk szállítani. Ha kérdése van a termékkel kapcsolatban, keresse kollégáinkat a linearistechnika@powerbelt.hu e-mail címen vagy a +36 1/455-2079-es telefonszámon!
separator